Berikan Yang Tersayang di Pantai Timur Penjagaan Berkualiti Yang Boleh Dipercayai Dengan Teman Malaysia!

Peneman kami yang prihatin, dikenali sebagai Temanion, boleh dipercayai, bersemangat dan kebanyakannya dilatih oleh badan penjagaan kesihatan profesional.

Mereka dapat memberi anda ketenangan fikiran dengan menemani ibu bapa ke pemeriksaan kesihatan, membantu warga emas dengan tugas mingguan atau membantu orang yang tersayang dengan aktiviti kehidupan harian di rumah anda!

Pada masa kini kami menyediakan perkhidmatan di daerah tertentu di negeri Kelantan, Terengganu dan Pahang.

Pantai Timur

Kelantan, Terengganu dan Pahang terletak di Pantai Timur semenanjung Malaysia. Negeri-negeri ini terletak berhadapan dengan Laut China Selatan. Sungai Pahang yang dikenali sebagai sungai terpanjang di Semenanjung Malaysia juga terletak di negeri Pahang. 

Pantai Timur terkenal dengan pengisytiharan kawasan tertentu oleh kerajaan sebagai hutan simpan dan taman negara seperti Taman Negara di Kuala Tahan. Penduduk di Pantai Timur juga tertumpu di kawasan pertanian, kawasan pantai dan pekan kecil di mana penduduknya padat dan sederhana padat.

Apakah yang boleh ditawarkan kepada anda oleh Teman Malaysia?

Kami menawarkan anda servis peneman seperti meneman ibu bapa ke temujanji kesihatan, menolong warga tua dengan membeli barang keperluan, ataupun teman menikmati sesuatu hobi bersama yang tersayang.

Servis Jangka Pendek

TEMAN ke Temujanji Kesihatan

Meneman pelanggan ke pemeriksaan kesihatan dan berjumpa dengan doktor:

 • Meneman ke temujanji kesihatan
 • Membantu ke Farmasi
 • Membantu ke Fisioterapi
 • Melakukan aktiviti-aktiviti lain yang berkenaan

TEMAN ke Rawatan Dialisis

Meneman pelanggan ke pusat dialisis untuk rawatan:

 • Mengambil pelanggan di rumah
 • Menghantar dan membantu ke pusat dialisis
 • Membawa balik pelanggan ke rumah selepas rawatan
 • Temanion akan tunggu atas permintaan

Aktiviti Bebas

Meneman pelanggan ke destinasi pilihan, untuk aktiviti pilihan:

 • Meneman pelanggan untuk tugasan harian
 • Meneman melakukan aktiviti kesihatan minda
 • Meneman melakukan aktiviti rekreasi dan hobi
 • Membawa ke destinasi dekat, jauh, dan lain-lain

Servis Jangka Panjang

Pakej TEMAN at Home

Meneman pelanggan di rumah dan menolong dengan aktivi harian:

 • Pendispensan ubatan
 • Memberi/menyediakan makanan
 • Melakukan fisioterapi ringan
 • Meneman untuk bergaul
 • Melakukan Senaman/aktiviti di luar rumah
 • Melakukan aktiviti kesihatan minda

Pakej TEMAN at Home (Plus)

Meneman pelanggan di rumah dan memadankan mereka dengan Temanion yang tertentu:

 • Seperti pakej TEMAN at home dengan tambahan:
 • Membantu mandi/tukar lampin
 • Sesuai untuk pesakit terlantar di katil/pengguna kerusi roda
 • Memeriksa tekanan darah/gula

Kenapa memilih kami?

Peneman prihatin kami, dikenali sebagai Temanion, berpengalaman dalam menjaga warga emas dan kebanyakkannya dilatih oleh penjaga kesihatan profesional.

Mereka boleh membantu ibu bapa anda ke pemeriksaan kesihatan, membantu warga emas dengan tugasan mingguan, atau teman menikmati hobi bersama yang tersayang!

Kisah dari Pelanggan Kami

"Teman Malaysia telah banyak membantu saya dalam menjaga adik saya yang cacat fizikal. Temanion mereka bukan sahaja bersemangat tetapi juga komited, prihatin, dan sangat bertanggungjawab. Saya tidak perlu risau tentang kesejahteraan abang saya semasa saya tiadadi rumah kerana saya tahu adik saya berada di tangan yang baik! Saya bersyukur saya diperkenalkan dengan Teman Malaysia, saya sangat mengesyorkan!

 

Hamid Dolmat

Google reviews

"Saya telah menggunakan perkhidmatan Teman Malaysia beberapa kali untuk ibu saudara saya semasa PKP dan dia sangat berpuas hati dengan setiap perkhidmatan! Tambahan pula, Temanion merkea juga melayan ibu saudara saya dengan baik! Mereka benar-benar memberi jaminan kepada saya dengan memaklumkan saya tentang kesihatan ibu saudara saya pada setiap masa. Saya pasti akan menggunakan perkhidmatan mereka lagi!"

Elysa Marhusin

Google reviews

Ada sesiapa kata jaminan wang anda dikembalikan?!

Betul. kami menawarkan jaminan wang yang mudah,
dan tanpa dipersoalkan.

You can’t lose with us! If you’re not happy with our service, just contact us and we will refund your payment.

Still confused? Get in touch with us for FREE consultation!

Anda tidak akan rugi dengan kami! Jika anda tidak berpuas hati dengan servis kami, hubungi kami dan bayaran anda akan dikembalikan.

Masih keliru? Hubungi kami untuk mendapat konsultasi PERCUMA!

KOLABORASI

Rakan Kongsi Kami

Partners

Orang Kesayangan Anda Selamat di Tangan Kami

Kami di Teman Malaysia menawarkan peneman yang berkualiti dan boleh dipercayai. Hubungi kami untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA!

Soalan Lazim

UMUM

Teman Malaysia ialah perusahaan sosial yang menyediakan perkhidmatan peneman dan penjagaan yang berkualiti, selamat dan diperibadikan untuk orang yang tersayang dengan bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka.

OPERASI

Terdapat 5 jenis perkhidmatan yang ditawarkan untuk yang tersayang:

 1. Teman ke Temujanji Kesihatan
 2. Teman ke Rawatan Dialisis
 3. Teman at Home
 4. Teman at Home Plus
 5. Aktiviti Bebas
  .

Kami beroperasi setiap hari, termasuk hujung minggu dari 7 pagi hingga 9 malam.

Caj kami berbeza bergantung pada jenis perkhidmatan. Kadar istimewa boleh dibuat untuk pengaturan jangka panjang mengikut jenis aktiviti, lokasi dan tempoh perkhidmatan.

Tidak. Pengangkutan dan kos tambahan lain akan ditanggung oleh pelanggan.

Pada masa kini, perkhidmatan Teman tersedia:

Lembah Klang

 • Kuala Lumpur
 • Selangor

 

Negeri Sembilan

 • Seremban
 • Nilai

 

Melaka

 • Bandar Melaka

 

Johor

 • Johor Bahru
 • Kota Tinggi
 • Pengerang

Perak

 • Ipoh

Pulau Pinang

 • Georgetown
 • Butterworth

 

Kami akan mengembangkan perkhidmatan kami ke kawasan dan negeri lain pada masa hadapan.

TEMANION

Temanion ialah peneman kami yang akan menjalankan perkhidmatan tersebut. Temanion ialah gabungan perkataan ‘teman’ dan ‘companion’.

Temanions kami sangat bersemangat dengan penjagaan warga emas. Mereka bertenaga, mesra, profesional dan mereka juga dilengkapi dengan kemahiran asas penjagaan.

Kami merekrut Temanion kami dengan berhati-hati melalui beberapa peringkat seperti saringan resume dan temu duga. Kami bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa untuk memastikan Temanion kami tidak mempunyai rekod jenayah dan tidak muflis antara lain.

Semua Temanion kami adalah warganegara berbahasa Melayu. Jika orang yang anda sayangi lebih suka seseorang yang bercakap bahasa lain seperti bahasa Inggeris, Mandarin atau Tamil, kami akan menetapkan Temanion yang sesuai.

Ya, mereka dilatih dengan kemahiran yang diperlukan untuk menyediakan pertolongan cemas asas dan sokongan hidup asas sekiranya perlu.

Kami yakin Temanion kami akan memberikan perkhidmatan yang baik mengikut kepentingan terbaik pelanggan. Sila berikan kami maklum balas selepas perkhidmatan untuk penambahbaikan pada masa hadapan.

LAIN-LAIN

Sebagai sebuah entiti yang berkhidmat kepada masyarakat, Teman Malaysia mengalu-alukan semua pelanggan yang berminat. Kami akan menetapkan Temanion yang sesuai untuk menemani orang tersayang pada majlis tersebut.

Kami meminta anda memberikan butiran dalam borang tempahan seperti nama, umur, keadaan kesihatan dan kami akan memadankan Temanion yang sesuai untuk menjalankan perkhidmatan.

Selaras dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) kami, Temanion kami akan mengemas kini status orang yang tersayang di setiap pusat pemeriksaan ke pusat khidmat pelanggan kami. Kemudian, kami akan maklumkan dari semasa ke semasa.

Tidak, ia tidak termasuk dalam pakej. Jika anda ingin menggunakan pengangkutan anda sendiri, kami tidak akan mengenakan bayaran apa-apa kepada anda, walaupun jika Temanion memandu. Walau bagaimanapun, anda perlu memberikan kebenaran bertulis untuk Temanion berbuat demikian (dokumen disediakan oleh Teman Malaysia).

Jika anda ingin Temanion memandu kereta mereka, kami akan mengenakan bayaran sebanyak RM0.60/km dari rumah anda, ke destinasi dan pulang ke rumah anda semula.

Jika anda ingin menggunakan mana-mana perkhidmatan e-hailing untuk menjimatkan kerumitan mencari tempat letak kereta, kami akan mengenakan bayaran apa sahaja yang dikenakan oleh perkhidmatan e-hailing, kepada anda.

Tidak, ia tidak termasuk dalam pakej. Lebih baik lagi, kami TIDAK akan mengenakan bayaran apa-apa kepada anda untuk Temanion datang ke tempat anda. Kami hanya akan mengenakan bayaran kepada anda untuk perkhidmatan peneman di rumah.

Get a FREE Consultation From Us!

×

Have any inquiries about our services or Temanions? Reach out to us and we'll be at your assistance!

× Have Any Enquiries? Contact Us Now!